Nordverk Norge har lansert en ny, liten og allsidig personlift for innendørs bruk. Svenskproduserte SafeLift er både rimelig i anskaffelse og enkel å betjene.

De konvensjonelle utgavene av SafeLift kommer i to versjoner; PushAround og MoveAround. De leveres med løftehøyde på tre meter som gir en arbeidshøyde på fem meter. På gulvet måler SafeLift 120 x 76 cm, mens de strategiske målene på selve plattformen er 75 x 53 cm.

Henning Ivarson

Nordverk Norge er kjent som en av landets fremste leverandører av lagerautomater og -innredninger, og således representerer personliften et helt nytt produktområde for selskapet.

Salgssjef Nils Brekka opplyser til Logistikk & Ledelse at de kom over SafeLift da Nordverk var på jakt etter en håndteringsløsning tilknyttet deres spesialreoler for lagring av stående dekk.

SafeLift produseres av Låglyftar i Sverige AB og tilbys i tre forskjellige versjoner. Den ene, TyreAround, har en spesialplattform som er skreddersydd for håndtering fire hjul og imøtekom derfor Nordverks opprinnelige behov. Brekka forteller at de samtidig ble svært interessert i de to øvrige versjonene av SafeLift med konvensjonell plattform.

– Etter å ha studert produktene nøyere kunne vi konstatere at de både er av høy kvalitet og svært enkle å betjene. De kan kjøres uten sertifikat og ved å plugge inn et støpsel i en vanlig stikkontakt i veggen lades liften opp i løpet av bare tre timer. De er naturligvis CE-godkjente, og ikke minst er de rimelige, påpeker Brekka.

Han viser til at det finnes en rekke større personlifter på markedet, men i denne størrelsen er det bare ett annet merke på markedet og som oppgis å være betydelig dyrere.

Mange bruksområder

De konvensjonelle utgavene av SafeLift kommer i to versjoner; PushAround og MoveAround. De leveres med løftehøyde på tre meter som gir en arbeidshøyde på fem meter. På gulvet måler SafeLift 120 x 76 cm, mens de strategiske målene på selve plattformen er 75 x 53 cm. Maks belastning på denne er forøvrig 180 kilo. Dekkliften TyreAround har på sin side en maks belastning 220 kilo.

Forskjellen på de to modellene ligger i modellbenevnelsen; PushAround må skyves rundt mens MoveAround har elektrisk fremdrift. Kjørehastigheten er oppgitt til 7 km/t med liften nede og 2 km/t med liften oppe.

Nils Brekka mener personliften har et stort bruksområde innenfor eksempelvis kjøpesentre, byggevare og andre forretninger og salgslokaler med stor takhøyde der de kan brukes til alt fra å skifte lyspærer til å henge opp bannere, maling og dekorering.

– Mange bruker mye penger på å leie inn lifter til slike oppdrag. SafeLift er dessuten så liten at den lett kan fraktes på en tilhenger fra én avdeling eller butikk til en annen, sier Brekka, som legger til at en SafeLift uten elektrisk fremdrift koster 65.000 kroner og 85.000 med fremdrift.

Etter at det ikke lenger er lov å ha mannskapskurv påmontert gaffeltruck, mener han SafeLift også kan fylle flere funksjoner på lagre. Den kan være et bra supplement på plukk i høyden og et hjelpemiddel ved varetelling. Les originalartikkelen her.

www.logistikk-ledelse.no © 2013